Piet Dupont

“Iedereen moet kunnen sporten”

Piet Dupont

“Iedereen moet kunnen sporten”

Wie is Piet Dupont?

Ik ben een fervent mountainbiketrainer en biker. Mijn motto is : Iedereen moet kunnen sporten. Van jong tot bijna oud, van heel sportief tot weinig actief en van normaal lerend tot mensen met een beperking. Mijn clinics zijn gericht op het leren van vaardigheden onder prettige omstandigheden. Het gaat niet over “bosracen” of het maken van veel kilometers. Bij mijn clinics staat veiligheid voorop, naast plezier en het leren van vaardigheden.

Als basis heb ik een CIOS opleiding. Op latere leeftijd nog aangevuld met een HBO opleiding buiten de sport. Na eerst verschillende andere sporten beoefend te hebben ben ik al ruim 20 jaar geleden aan het mountainbiken verslaafd geraakt. Om ook methodisch en didactisch goed uit de voeten te kunnen heb ik de opleiding MTB 3 instructeur gevolgd bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Het begeleiden en trainen van mensen in de sport heb ik altijd met mijn werk gecombineerd. Ik werk als trajectbegeleider in de maatschappelijke opvang. ( De opvang voor voormalig dag en thuislozen).
Daarnaast heb ik ook in de psychiatrie gewerkt en met mensen met verstandelijke beperking.

Om zelf in conditie te blijven mag ik graag samen met mijn clubmaatjes trainen of een toertocht rijden. Hierbij bezoeken we ook regelmatig het buitenland.

Een breed aanbod

Hiervoor werk ik samen met scholen, de NTFU, andere sportorganisaties, zorginstellingen, wedstrijdorganisaties, de fietsvakhandel en maatschappelijke instanties. Naast pdmountainbiking en het trainerschap van MTB vereniging Mudhunters ben ik ook actief als docent bij de Nederlandse Toer Fiets Unie waar ik de opleidingen MTB 1 en 2 verzorg.