Clinics & Trainingen

Bekijk ons aanbod aan Clinics & Trainingen.

Clinics & Traniningen

Bekijk ons aanbod aan Clinics & Trainingen.

Basis:

Het is mijn eerste keer op een mountainbike en ik heb een redelijke conditie. Ik heb nog geen eigen fiets of ik heb sinds kort een eigen fiets maar heb nog niet meer dan 12 keer gefietst.

Geoefend:

Ik heb langer dan 6 maanden een eigen mountainbike en ik fiets gemiddeld 3 keer per maand, alleen in Nederland. Mijn tochten zijn meestal nog niet langer dan 30 kilometer.

Gevorderd:

Ik heb al langer dan 1 jaar een eigen mountainbike, ik fiets minimaal 4 keer per maand en kan iedere Nederlandse toertocht tot 45 kilometer prima rijden.

Vergevorderd:

Ik heb langer dan 2 jaar een mountainbike, ik fiets minimaal 6 keer per maand en heb al meerdere tochten of vaste routes van meer dan 60 kilometer in België en Duitsland of verder weg gereden.

Basis clinic met een korte begeleide tocht

Hierin is er aandacht voor de basistechnieken: remmen, schakelen, balans, sturen en het rijden van bochten. Deze technieken worden in de begeleidde tocht nog meerdere keren geoefend. Minimale deelname is 5 deelnemers. Deze clinic duurt ongeveer 2.5 uur en kan op diverse locaties starten. Bij grote groepen komen we naar u toe. Bij 9 of meer deelnemers zijn er twee instructeurs.

Deze clinic kan ook in een reeks van 4 aangeboden worden waarmee de deelnemers zich gestructureerd voorbereiden op het rijden van een tourtocht van minimaal 25 kilometer. In deze reeks krijgt u ook huiswerk mee om het leereffect te vergroten.

Clinic voor geoefende mountainbikers met een begeleide tocht

In deze clinic is er naast het uitdiepen van de bovenstaande basistechnieken aandacht voor het klimmen en dalen en het veilig passeren van obstakels. Minimale deelname is 5 personen. Deze clinic duurt 3 uur en kan op diverse locaties starten. Na het techniekdeel zal er een begeleide tocht gereden worden welke passend is bij het niveau van de groep. Hiervoor maken we gebruik van diverse bosgebieden in de regio. Er wordt minimaal 30 km gereden.

 

Clinic voor de gevorderde mountainbiker met een begeleide tocht

Er zal in hoog tempo een aantal technieken doorlopen worden die als basis dienen, vervolgens gaan de instructeurs en de deelnemers in overleg om de doelen van deze training te bepalen. Als je dat wil geef je bij aanmelden al aan waar je aan wil werken. De trainer past de clinic daar dan zo veel mogelijk op aan.
Dit is een clinic die vaak voor groepen uit verenigingen wordt aangeboden en waarbij er heel specifiek aan bepaalde technieken wordt gewerkt. Minimale deelname is 5 personen en de clinic duurt 3 uur.

 

Clinic voor de vergevorderde Mountainbiker

In deze specifieke techniektraining zullen er in overleg met de deelnemers één of meerdere techniekonderdelen onder de aandacht komen. Na het verbeteren van de techniek zal deze in passend terrein verder geoefend worden. Minimale deelname is 5 personen en de duur is 3.5 uur.

Deze clinic vindt plaats op terrein wat heel specifiek voor de techniek is. Klimmen en dalen kan bijvoorbeeld op de Gulberg in Nuenen of in zuid Limburg. Ook het Reichswald is heel passend.

 

Clinic voor bijzondere doelgroepen.

Naast de op techniek gerichte clinics is pdmountainbiking specialist in het werken met bijzondere doelgroepen. In deze clinics is er aandacht voor een aantal basistechnieken en zal er een, bij de groep passende, tocht gereden worden. pdmountainbiking heeft ervaring met jongeren met kenmerken in het autisme spectrum maar ook moeilijk lerende jongeren. Als je hier interesse in hebt adviseren we om contact te zoeken en de mogelijkheden te bespreken. Ik lever hiervoor maatwerk.